Михаил Миков: Еднодневният договор е пълен абсурд!

Михаил Миков: Еднодневният договор е пълен абсурд!
A A+ A++ A

Въвеждането на еднодневния трудов договор е абсурд и пореден пробив в трудовото законодателство. Това каза председателят на БСП Михаил Миков на митинг по случай Международния ден на труда и работническата солидарност, организиран на кръстовището на столичните улици "Г. С. Раковски" и "Ген. Йосиф В. Гурко".

По думите му през последните 30 години в Европа и света трудовите права "се смачкват". Днес българският работник получава четири и половина пъти по-ниска заплата от средноевропейската, въпреки че произвежда само два пъти и половина по-малко брутен вътрешен продукт, изчислен по покупателна способност, каза той. Според него трябва да се води битка за повече права и по-справедливо заплащане на труда на българските граждани, европейците и световните работници.

Липсва сигурност за младите днес, за трудовите и за възрастните хора, в условията на много тежки международни и световни конфликти, каза на митинга евродепутатът Илияна Йотова. Незабавно прекратете преговорите за търговското споразумение със САЩ и Канада, защото се извършват зад гърба на всички европейски граждани и ще доведат до загуба на работни места, трудови права и заплата, призова на митинга Йотова.

Всеки човек има право на труд, на справедливи и благоприятни условия на работа и защита от безработица, но това го няма в България, каза на митинга председателят на БСП-София Калоян Паргов. По думите му младите, образованите и талантливи хора напускат страната, защото държавата не им предлага перспектива за реализация. Искаме те да се върнат и да живеят тук, искаме справедливи условия на труд, каза Паргов.

Миков изрази готовност да поеме управлението на партията отново, в отговор на журналистически въпрос.
От БСП прогнозираха предсрочни парламентарни избори.

#договор #абсурд #законодателство #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"