Задръстванията по основните пътища започнаха

Задръстванията по основните пътища започнаха
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Натоварено е движението на няколко места в страната. Голямо задръстване има по международния път Е-79 между Враца и Мездра. Причината е катастрофирал ТИР, от който се е разляло голямо количество дизелово гориво. В района автомобилите се пропускат контролирано и се работи за опесъчаването на разлива.

Рано сутринта на международния път Е-79 ТИР, пътуващ между Мездра и Враца се завърта, врязва се в мантинелата и спира в другото платно. След инцидента там се образува петно от разлято гориво. Още преди обед в района се образува задръстване. Контролирано се пропускат по пет автомобила в двете посоки. Към този час катастрофиралият ТИР е изтеглен от пътя. Работи се по опесъчаването на петното. Очаква се движението в двете платна да бъде възстановено към 16 часа. От полицията призоваха за шофиране с повишено внимание в района.

Изключително натоварено е движението по главния път София – Варна на територията на област Ловеч. Вече се образуваха и задръствания и колони от автомобили между село Сопот и Ябланица в посока София. Подобна бе ситуацията в петък на магистрала Хемус в района на Ябланица, но в посока Варна и Русе, информира БНР.

От пътната полиция в Ловеч предупреждават водачите на моторни преводни средства да спазват ограниченията на скоростта и забраните за изпреварване и да се движат с повишено внимание в рисковите участъци. По обяд в района между пътен възел Абланица и село Микре са станали три леки пътни инцидента.

Започнаха задръстванията по основните пътища в Югозападна България. Три леки автомобила са катастрофирали на главен път Е-79 край село Железница, няма пострадали.
Все по- интензивен става автомобилният трафик в следобедните часове на последния от четирите почивни дни за Великден. Рязко са се увеличили автобусите и леките автомобили, преминаващи през граничния пункт „Кулата“ и в двете посоки. Задръствания има в района на Кресненското дефиле и прохода „ Предел“.

В тези участъци колите се движат бавно, а възможностите за изпреварване са твърде рискови, предупреждават от областната дирекция на МВР. Засилено е полицейското присъствие по основните пътни артерии в Югозападна България. Патрулните екипи следят за спазване на правилата за движение и осъществяват превенция за недопускане на произшествия и усложняване на пътната обстановка.

Главен път Е-79 е натоварен в района Сандански-Благоевград. След това повечето автомобили предпочитат трасето на АМ „ Струма“.
Спокойна към момента е обстановката на другия граничен пункт „Илинден“. По- интензивно е движението на автобуси и леки коли в посока Гърция.

Средно по десетина минути се чака на граничния пункт „Маказа“, съобщиха шофьори, които се прибират от Гърция в ранния следобед. Преминаването към този час е нормално, като увеличен трафик се очаква в по-късните часове. Вече се наблюдава по-интензивно движение по основния булевард на Кърджали в посока Хасково и Пловдив.

#пътища #автомобили #задръстване #ТИР #опесъчаване #ограничение на скоростта #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »