Стратегия предвижда актуализиране на списъка с инфраструктурни проекти за финансиране

Стратегия предвижда актуализиране на списъка с инфраструктурни проекти за финансиране
Снимка: АПИ
A A+ A++ A

Правителството актуализира Стратегията за развитие на пътната инфраструктура и Средносрочната оперативна програма за изпълнението й, съобщиха от правителствената информационна служба. Това се налага заради закриването на държавното предприятие Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" и преминаването на всички дейности във връзка с автомагистралите ,,Хемус", "Струма" и "Черно море" към Агенция "Пътна инфраструктура".

В актуализираната стратегия се предлага обновяване на информацията по отношение на завършените обекти, финансирани през програмен период 2007 - 2013 г., и проектите, за които ще се търсят средства през новия програмен период.

Освен списък с приоритетни пътища, финансов план и програми за развитие на транспортната инфраструктура актуализираната стратегия ще съдържа анализ на състоянието на републиканската и общинската пътна мрежа, общата дължина, амортизационното състояние, състоянието на пътните съоръжения, статистика и прогноза за трафика и интензивност на движението.

Тя набелязва и нужните законови промени, които да са в съответствие с увеличения брой на моторните превозни средства, тяхната товароносимост, както и нарасналия транзитен трафик след приемането на страната в ЕС.

 

#правителство #пътна инфраструктура #Оперативна програма #автомагистрали #трафик #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"