Калфин за оставката: Причината е липсата на целенасочена икономическа политика

Калфин за оставката: Причината е липсата на целенасочена икономическа политика
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След едно такова взето решение не е здравословно и полезно, ако си бях забавил решението за оставката, защото ще се създадат различни интерпретации, които надали ще са уместни. Това заяви вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин, предаде БГНЕС.

Крайното решение за излизане от управлението е на базата на година и половина опит и критики, свързани със забавянето и незапочването на реформи от правителството, включително и за външната политика и сигурността, както и заради водената икономическа политика на страната.

Излизането обаче е най-вече заради липсата на целенасоченост в преструктурирането на икономиката на страната, плана Юнкер, а също и набирането на повече инвестиции. Друга част от мотивите е трудната комуникация, която така и не се е осъществила през това време. Калфин посочи, че много пъти са били изправяни в НС пред решения, които са взети в последния момент. Добър пример за това е Изборният кодекс, които е приет в безобразен вид и после се налага да бъде поправян.


#икономика #политика #оставка #Ивайло Калфин #правителство #НС #Изборния кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »