Йорданка Фандъкова с надежда новия столичен архитект да е в помощ на гражданите и бизнеса

Йорданка Фандъкова с надежда новия столичен архитект да е в помощ на гражданите и бизнеса
A A+ A++ A

Очаквам от новия главен архитект да предложи такава реформа в направление „Архитектура и градоустройство”, която да гарантира по-бързо и качествено обслужване на гражданите и бизнеса и максимална прозрачност. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, по време на пресконференция, на която бе представена новият главен архитект на София арх. Здравко Здравков.

Във връзка с провеждането на конкурса за избор на нов главен архитект, Фандъкова отбеляза, че в състава на журито са се включили и представители на Съюза и Камарата на архитектите, както и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

"Много благодаря на гражданите и гражданските организации за активността. Знаете, че по тяхно предложение и мое настояване, работата на комисията се наблюдаваше от представители на 7 различни професионални граждански организации, това също беше прецедент и даде една възможност да бъдем всички спокойни в провеждането на конкурса”, посочи Фандъкова.

Кметът на София отправи благодарност и към медиите, които с отразяването на целия процес са допринесли за обективността и са дали възможност концепцията на кандидатите да достигне до по-голям кръг от хора.

„Никой не говори за партийни кандидатури или опит за някаква намеса, а дебатът през цялото време беше по отношение на идеите и целите на различните кандидати. Това е голям успех”, подчерта Фандъкова. Тя поздрави останалият втори в конкурса арх. Влади Калинов. „Всички знаете, че на финала разликата в резултатите на арх. Здравков и арх. Калинов бяха минимални. Арх. Калинов се представи достойно и с работата си като директор на Дирекция „Контрол на строителството”, той е показал, че може да работи професионално и активно”, коментира още кметът на Столична община.

#архитект #Йорданка Фандъкова #София #столица #бизнес #граждани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"