До края на месеца движението в северната част на София ще бъде облекчено

До края на месеца движението в северната част на София ще бъде облекчено
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на месеца кръговото движение на Околовръстното шосе в северната част на столицата ще бъде пуснато, обяви кметът Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на общинския съвет.

Това ще облекчи значително трафика в района, коментира градоначалникът и призова хората за търпение. Всекидневните задръствания в тази част на София се дължат на изграждането на всички връзки на Северната скоростна тангента. В момента част от плановете се обжалват в съда и затова изграждането им се бави, обясни Фандъкова.

До края на този месец движението по Околовръстното шосе на София в участъка до Северната скоростна тангента ще бъде облекчен. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод недоволството на живеещите в района заради затрудненията в придвижването.

Столичният кмет обясни, че планът, приет от общината за връзката между булевард "Рожен" и Северната скоростна тангента, се обжалва в съда и докато магистратите не отсъдят, не може да се пристъпи към строителство.

Живеещите в близките квартали са уведомени за ситуацията, а районните кметове постоянно разговарят с тях, обяви още Фандъкова.

#Околовръстно шосе #Йорданка Фандъкова #кмет #съд #строителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"