Бойко Борисов: България пази границите на ЕС по шенгенски начин

Бойко Борисов: България пази границите на ЕС по шенгенски начин
A A+ A++ A

На последното заседание на Министерски съвет отпуснахме още 6,2 млн. лева за проектиране и строеж на съоръжението по границата, защото спокойствието на българските граждани е най-важно. В момента са изградени десетки километри изцяло непрекъсната ограда.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов, инспектира възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Премиерът подчерта, че натискът по границата ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на държавата ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството.

„Подписаният договор с Турция за реадмисия е един изключителен успех на правителството на мнозинството. Днес отивам в Турция и не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и само с нас подписаха споразумение за реадмисия”, посочи още премиерът Борисов.

Министър-председателят благодари на британския премиер Дейвид Камерън за доставените 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания. „С над 3 милиарда повече приходи събрани в бюджета ние непрекъснато купуваме нова техника, но тук е важен моралният жест - това, че те са съпричастни с нас. Това е голям жест“, заяви Борисов.

Той изтъкна, че България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което има широк отзвук в Европа.

Оградното съоръжение на границата изглежда внушително, то изолира Европа от останалия свят, коментира след обиколката председателят на ПГ на Патриотичния фринт Валери Симеонов. По думите му съоръжението на границата изглежда внушително и сигурно.

 

 

#Съвет #граница #ограда #Бойко Борисов #Турция #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »