Турция може да вземе „радикални решения“ и да замрази всичките си споразумения с ЕС

Турция може да вземе „радикални решения“ и да замрази всичките си споразумения с ЕС
A A+ A++ A

Турция може да вземе „радикални решения“ и да замрази всичките си споразумения с ЕС. Това е заявил съветникът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган - Йигит Булут.

„Не очакваме нищо от ЕС. Нека продължават с двойните си стандарти, нека не спазват обещанията си към турските граждани“, посочил е Булут. „Тогава обаче трябва да знаят, че ако продължават с това отношение, скоро Турция ще вземе много радикални решения“, добавил е той.

Съветникът е обяснил, че Турция може да преразгледа отношенията си с ЕС във всички области, включително митническия съюз. „Споразумението за приемане на бежанци и всички останали договори може да бъдат блокирани. Европа трябва да спазва обещанията си“, добавил е Булут.

Анкара и Брюксел сключиха споразумение за връщане на нелегалните мигранти в Турция. Договорът предвижда либерализиране на визовия режим при пътуване на турските граждани в ЕС, но за да се случи това, Анкара първо трябва да изпълни 72 условия. Турските власти обаче отказват да изпълнят едно от поставените условия – да променят закона за борба с тероризма.

#Турция #ЕС #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »