Най-често българите се жалват до омбудсмана срещу топлофикациите

Най-често българите се жалват до омбудсмана срещу топлофикациите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-често българите се жалват до омбудсмана срещу монополите, като безспорен първенец в жалбите са топлофикационните дружества. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова по време на представяне на дейността на институцията, която представлява, пред парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека.

Според Манолова ако през 2015 г. общо жалбите, постъпили от граждани, са 6500, то от началото на 2016 г. само до настоящия момент жалбите са 4506, което означавало, че тази година броят на жалбите ще нарасне двойно спрямо предходната.

Оказва се, че на второ място след топлокафиционните дружества, като предмет на жалбите на българите, се нареждат електроразпределителните дружества.

Немалък процент от жалбите се отнасяли и до мобилните оператори. Най-често тук хората негодували от допълнително начислени такси за съобщения и интернет, както и от завишени сметки.

Манолова припомни, че от както е встъпила в длъжност се опитва да изведе работата „на терен”, извън институцията. „Един ден от седмицата съм задължително някъде в страната, с конкретни проблеми на групи граждани и с изнесени приемни”, обясни още тя.

 

 

#омбудсман #монопол #топлофикации #Мая Манолова #жалби #парламентарна комисия #права на човека #вероизповедания #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"