Полицай, роден в Шумен е след жертвите на вчерашния атентат в Истанбул

Полицай, роден в Шумен е след жертвите на вчерашния атентат в Истанбул
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицай, родом от Шумен, е загинал при вчерашния кървав атентат в центъра на Истанбул. В сутрешните часове вчера терористи взривиха автобус, превозващ полицаи в центъра на мегаполиса. По последни официални данни загиналите са 11, като 6 са служители на реда и 5 са цивилни граждани.Сред загиналите се оказва, че е и полицай, роден у нас.

Това е Джихан Кадир Карагьозлю. Той е роден в Шумен, но семейството му се изселва през 80-те години на миналия век. Джихан е по-малкият син на Зеки Карагьозлю, известен бизнесмен и бивш народен представител в турският Меджлис.

Загиналият Джихан, се е оженил преди 9 месеца и живеел в истабулският квартал Зейтинбурну. Според информацията в профила му във Фейсбук, през 2006 той е завършил гимназия в Бакъркьой. След това през 2012 е завършил Черноморският технически университет в Трабзон. През 2014 година се е дипломирал от полицейската школа в Карабюк. След това учи съвременна турска история в престижния Истанбулски университет, като е трябвало да се дипломира догодина.

Погребението на загиналите полицаи, ще е утре в Истабул, на гробището за военни герой Едирнекаръ, а преди това ще има молитва в джамията Фатих.

Ранените в следствие на атентата остават 36, като 9 от тях са полицаи. Трима пострадали са все още с опасност за живота. Никоя терористична организация не застана открито зад варварският акт, но медиите и анализаторите в Турция се обединяват около тезата, че това е дело на Кюрдската работническа партия ПКК.

 

#Турция #атентат #полицай #бизнесмен #Меджлис #Истанбул #университет #взрив #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »