Световния боксов съвет заплаши Кобрата с двугодишно наказание

Световния боксов съвет заплаши Кобрата с двугодишно наказание
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако Кубрат Пулев се боксира на олимпийските игри, рискува двугодишно наказание, информира самият той чрез официалния си профил във Facebook. Наказанието може да бъде наложено от Световния боксов съвет (WBC).

Управата на WBC се обяви твърдо против присъствието на професионалисти на най-големия спортен форум. Причината е опасност от тежки контузии.

Ако българинът се възползва от възможността да се състезава на Олимпиадата в Бразилияпрез август т.г., той рискува да не бъде допуснат да се боксира за световната титла на WBC през следващите две години. Това гласи съобщението на официалната страница на организацията.

"Да изправиш аматьор срещу професионалист е все едно да се срещнат маратонец и спринтьор на 100 метра. Разликата обаче е, че при нас няма голове, точки и отбелязани кошове. Боксът не е игра. Това е бойно изкуство. И ако нивото на съперничеството не е равностойно, може да стане много опасно", се казва в статията на сайта на Съвета. 

Международната боксова асоциация (АИБА) официално гласува преди седмица правило, което позволява на професионалните състезатели да се конкурират с най-добрите аматьори на Игрите в Рио.

#Кобра #Кубрат Пулев #мач #бокс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »