Британският еврокомисар Джонатан Хил подаде оставка

Британският еврокомисар Джонатан Хил подаде оставка
БГНЕС
A A+ A++ A

Британският еврокомисар Джонатан Хил подаде оставка. В Еврокомисията той отговаряше за финансовата стабилност и услугите, а също така за капиталовите пазари. “Във връзка с резултатите от референдума би било правилно да подам оставка“, каза Хил, цитиран от ТАСС.

„Тъй като ние навлизаме в нова фаза, не мисля, че ще бъде правилно, ако продължавам да оставам на поста британски еврокомисар, все едно нищо не се е случило“, добави той.

Хил заяви, че както много хора в Брюксел и Великобритания е разочарован от резултатите от референдума. „Бих желал той да беше завършил по друг начин и се надявах, че Великобритания ще поиска да играе роля в спора за отворена, гъвкава и конкурентноспособна Европа със свободна търговия. Но британският народ взе друго решение“ и това решение е резултат от демократичен избор, каза Хил.

На референдума, който се проведе на 23 юни, 51,9% от британците гласуваха за излизането на тяхната страна от Евросъюза. На противната позиция бяха – 48,1%.

Брюксел призова Лондон незабавно да започне преговори за излизане от ЕС. Вчера оставка подаде министър-председателят Дейвид Камерън, който беше инициатор на референдума и агитираше за оставането на Обединеното кралство в общността.

#оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »