Путин и Си Цзинпин се обявиха за политическо решаване на международните проблеми, срещу използването на сила и санкции

Путин и Си Цзинпин се обявиха за политическо решаване на международните проблеми, срещу използването на сила и санкции
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин и неговият китайски колеги Си Цзинпин подписаха руско-китайско съвместно изявление за укрепване на световната стратегическа стабилност, предаде ТАСС.

Руският държавен глава е на посещение в Китай. Русия и Китай се обявяват за политическо разрешаване на международните проблеми и срещу използването на сила и санкции. Това заяви президентът на Китайската народна република Си Цзинпин на съвместен брифинг след разговорите си със своя колега Владимир Путин.

„Ние винаги сме се обявявали за политическо разрешаване на междудържавните спорове и актуалните регионални проблеми чрез приятелски консултации и мирни преговори, срещу използването на силата и заплахите със сила, срещу лесното налагане на санкции и заплахите за тяхното използване, срещу едностранната политика и използването на едностранни действия без съгласието на заинтересованите страни“, каза китайският лидер.

Той подчерта, че Китай и Русия и занапред ще полагат усилия за формирането на международни отношения от нов тип – основаващи се на принципите на сътрудничеството и взаимната изгода.

#Владимир Путин #Си Цзинпин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"