Петкова: Не очаквам ръст на цените на енергийните ресурси след референдума във Великобритания

Петкова: Не очаквам ръст на цените на енергийните ресурси след референдума във Великобритания
Теменужка Петкова / БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова не очаква повишение на цените на енергийните ресурси след резултатите от референдума във Великобритания.

"Тази ситуация предизвика определено раздвижване в различни сфери и области. Няма как да бъде по друг начин. От тук нататък, трябва да търсим варианти да се справим с тази ситуация, в рамките на Европейската общност. На този етап няма да има скок на цените на услугите. Да се надяваме, че всичко ще бъде наред", коментира енергийният министър.

Петкова обясни, че представители на Националната електрическа компания ще посетят Руската федерация, за се запознаят с произведеното оборудване, "със степента на това, което е произведено". Съответно нашите руски партньори от Атомстройекспорт, желаят да посетят България, във връзка с оборудване, което се намира на площадката на АЕЦ-Белене, добав тя.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри нови инвестиционни проекти, реализирани от дружество "Асарел-Медет" през последната година, на обща стойност 60 милиона лева.

#референдум #Русия #АЕЦ "Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"