За една година МВР е унищожило 38 тона канабис

За една година МВР е унищожило 38 тона канабис
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За миналата година МВР е провело над 2 500 специализирани акции в страната и по граничните зони по превенция и противодействие на трафика, производството и разпространението на канабис. Това се разбира от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова до депутата от Реформаторския блок Настимир Ананиев.

При откриване на засети площи с канабис, растенията се унищожават на място, поради което тези количества не се отчитат по отношение на разпространение и употреба на наркотични вещества в страната, обяснява в отговора си Бъчварова.

Акциите на МВР срещу притежатели и разпространители на канабис се извършват след информация от различни източници, отбелязва министърът. Такива са сигнали на граждани, оперативни източници, както и ако в хода на други разследвания се установят такива лица.

Поради това в тази дейност участват всички полицейски органи, а не само специализираните по тази линия на разследване. По тази причина министърът на вътрешните работи не може да посочи точния брой на участващите в такива акции служители.

Бъчварова не сочи и финансовите разчети за провеждането на операции срещу притежатели и разпространители на канабис, защото не могат да се определят с точност, поради невъзможност да се определи броя на участващите служтели и прослуженото от тях време.

#МВР #канабис #Настимир Ананиев #Румяна Бъчварова #граждани #акции #служители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"