Борисов: Животът няма цена, затова отделяме 700 хил. лв. за спасители на неохраняеми плажове

Борисов: Животът няма цена, затова отделяме 700 хил. лв. за спасители на неохраняеми плажове
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На заседанието си в сряда правителството реши да отдели 700 хил. лв. от бюджета на Министерския съвет за обезпечаване със спасители на неохраняемите морски плажове в областите Бургас, Варна и Добрич.

"Животът и здравето нямат цена, затова отделяме тези средства и така подпомагаме и сигурността на хората, и туризма. Но при толкова туристически браншове и предприятия е можело да се осигурят плажовете", коментира премиерът Бойко Борисов решението, се разбира от разпространената стенограма от заседанието на кабинета.

Министърът на финансите Владислав Горанов уточнява, че въпреки че технически изглежда сякаш се дават допълнителни средства, с този проект на постановление "допълнителните средства, които се предоставят, са само 700 хиляди лева – за осигуряване на охраната на плажовете, които не са концесионирани и които са неохраняеми към момента, за които областните управители трябва да осигуряват съответната охрана и водно спасяване".

"Виждате, в последните дни постоянно се появяват съобщения за инциденти по плажовете, хора загиват. Според мен, министър Ангелкова, с това подпомагаме и туризма, подпомагаме сигурността на хората и затова решихме да дадем тези пари, за да се назначат спешно спасители там, където няма, за да гарантираме живота и здравето на туристите", обяснява и премиерът Борисов. 

"Аз знам, че е изключително важно, но струва пари. Аз знам, че е изключително важно на 1 юли да имаме спасители. Знам че е важно. Но догодина е хубаво това да се направи преди да дойде сезонът, а не да се налага да даваме допълнителни пари, за да запушваме непрекъснато неосигурени дейности", заключава Борисов.

#правителство #Бойко Борисов #Николина Ангелкова #неохранявани плажове #спасители #инциденти #Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"