Проверки на Сметната палата и финансовата инспекция са започнали в Центъра за градска мобилност

Проверки на Сметната палата и финансовата инспекция са започнали в Центъра за градска мобилност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сметната палата и Държавната финансова инспекция са започнали проверки в Центъра за градска мобилност, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус". Тя допълни, че очаква пълно съдействие от работещите в общинската структура.

Вече е готова и техническата експертиза за навесите на спирките, заради изграждането на които беше отстранено ръководството на Центъра за градска мобилност, зам.-кметът по транспорта Любомир Христов подаде оставка, а депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева напусна парламента.

Това стана, след като журналистическо разследване показа, че поръчката е дадена на фирма, собственост на съпруга на Коцева, а Христов е в приятелски отношения със семейството. Имаше и съмнения, че цената е завишена, а изработката на навесите е некачествена.

"От техническата експертиза стана ясно, че има сериозни несъответствия между изпълнението и заложените технически параметри в договора и изискванията на ЦГМ", поясни Фандъкова. Тя допълни, че е поискала договорът на изпълнителя да бъде прекратен, като цялата дадена сума бъде върната.

"Ако изпълнителите не се съгласят на това, ще се заведат дела, за да може да се претендира цялата сума, което договорът напълно позволява", добави кметът. След резултата от техническата експертиза Фандъкова е поискала и освобождаването на председателя на комисията, която е приемала спирките.

#столица #кмет #Йорданка Фандъкова #Център за градска мобилност #проверки #Сметна палата #Държавна финансова инспекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »