Столични общинари поискаха Фандъкова да забрани проявите на "Нощните вълци"

Столични общинари поискаха Фандъкова да забрани проявите на "Нощните вълци"
nightwolves.ru
A A+ A++ A

Общинските съветници от Реформаторския блок настояват кметът Йорданка Фандъкова да забрани мероприятията на граждани на Русия, представящи се като "Нощните вълци на Путин", се казва в прессъобщение от тяхно име.

Те се позовават на член от Закона за събранията, митингите и манифестациите, според който кмет на населено място може да забрани проява, ако има несъмнени данни, че тя застрашава обществения ред.

"Убедени сме, че възникналото напрежение и конфликти с гражданите на гр. Бургас тази сутрин са достатъчно основание за нашите притеснения, че провеждането на подобно шествие (манифестация) в София може да доведе до много по-сериозно напрежение на територията на Столична община.

Според неофициалния вариант на програмата си утре "Вълците" планират да запалят свещи в катедралния храм "Александър Невски", ще дадат пресконференция в Руския културно-информационен център на ул. "Шипка" 34. Според друга версия на програмата, преди пресконференцията, членовете на "Нощни вълци" и българските им съмишленици ще поднесат цветя на Паметника на съветската армия в София.

#общински съветници #реформаторски блок #кмет #Йорданка Фандъкова #Нощни вълци #граждани #Русия #Александър Невски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"