Разширяват системата за видеонаблюдение в София

Разширяват системата за видеонаблюдение в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Системата за видеонаблюдение в София се разширява, като до момента има около 400 обекта. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на новооткрития център за видеонаблюдение в кв. "Павлово" и на Звено "Аварийно-спасителна дейност" към дирекция "Сигурност" на Столична община.

"Това са училища, детски градини, открити пространства, подлези, а вече и пътни участъци. По искане на кметовете и входовете и изходите на различни квартали и зони на града", уточни тя. "Много голям ефект има от центровете за видеонаблюдение.Първият изградихме на бул. "Ботевградско шосе" и с него наблюдаваме подлезите на булеварда. Реагира се много бързо, в порядъка на 4-5 минути максимум до най-далечния подлез. Затова взехме решение да продължим с изграждането на такива центрове", обясни Фандъкова.

В центъра за видеонаблюдение в "Павлово" могат да се наблюдават обектите от южната и югозападната част на София - Южната дъга, Драгалевци, Симеоново, Владая, Горна баня и основните кръстовища в тези участъци.

"Освен обектите от системата за видеонаблюдение тук се наблюдават и четирите пожарни кули, които изградихме с европейски средства миналата година. При тях също основният ефект е превантивен", каза още тя.

#София #Йорданка Фандъкова #видеонаблюдение #Павлово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »