Финансовият министър на Великобритания към инвеститорите от Уолстрийт: Не ни изоставяйте

Финансовият министър на Великобритания към инвеститорите от Уолстрийт: Не ни изоставяйте
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще се срещне с някои от най-големите инвеститори от Уолстрийт, за да ги призове да не изоставят Великобритания, предаде Ройтерс.

"Макар че решението на Великобритания да напусне ЕС очевидно носи икономически предизвикателства, сега трябва да направим всичко по силите си, за да превърнем страната в най-привлекателното място за правене на бизнес в целия свят", се казва в изявление на Озбърн, цитирано от БТА.

"Засилването на връзките с нашите най-големи търговски партньори вече е най-висок приоритет...моето послание е, че Великобритания може да напуска ЕС, но не напуска света", добави той, посочвайки, че страната ще продължи да подкрепя свободната търговия, демокрацията и сигурността и ще е по-отворена към света от всякога.

Референдумът доведе до най-ниското равнище на лирата спрямо долара от 31 години насам. Много инвеститори предупредиха, че Великобритания, която до миналия месец беше петата по големина световна икономика, е изложена на години на несигурност, засягащи области от търговията до инвестициите.

 

 

#Министър на финансите #Джордж Озбърн #Великобритания #референдум #Уолстрийт #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"