ФИФА взе отношение по казуса с новия ЦСКА

ФИФА взе отношение по казуса с новия ЦСКА
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вчера в БФС е получено писмо от ФИФА, във връзка с казуса около новия клуб "ЦСКА-София", съобщи "Спортал". Писмото било от 10 страници и копие от него е било препратено веднага в клуба. Според агенцията, в документа се отхвърля като нелигитимна трансформацията от "Чавдар" (Етрополе), през "Литекс", до "ЦСКА-София". 

Това предизвикало хора от екипа на Гриша Ганчев да се свържат с представители на Васил Божков и да заявят, че футболистите от "ЦСКА-София" може да се присъединят към подготовката на отбора на ЦСКА, съставен в момента от юноши и подготвящ се в Самоков.

Появиха се и спекулации, че Гриша Ганчев обмисля да се откаже от своя проект и да обяви това съвсем скоро. Пред "Спортал" неговият съдружник в "ЦСКА-София" - Юлиян Инджов, не отрече това категорично, а за първи път говори в условно наклонение, като твърди, че всичко зависело от феновете: "Дали е вярно, че се отказваме? Не се отказваме, чакаме решението на феновете, ако те останат зад нас и ние оставаме".

Същевременно ръководството на "ЦСКА-София" реагира с декларация на информация на БНТ, която обяви, че е направила допитване, в което 80% от червените фенове подкрепят оздравителния план на Васил Божков за автентичния ЦСКА. В края на декларацията новият клуб омеква в позицията си, особено спрямо стадион "Българска армия" и твърди,че желае "мир и любов"

Ето декларацията, без редакторска намеса:

"Армейци,

Във връзка с многобройните спекулации и тиражираните ежеминутно манипулативни „новини“ относно бъдещето на ЦСКА, ръководителите на футболен клуб ЦСКА желаят да изразят своята позиция.
Както вече знаете, вчера в ефира на Българската национална телевизия (БНТ), репортер обяви, че телевизията е провела анкета, в която пита своите зрители кой проект за бъдещето на ЦСКА подкрепят.
Репортерът обяви, че над 80% от зрителите подкрепят т.нар. „проект“ на Васил Божков (проект, който все още не сме виждали, за него само сме слушали от разни говорители).

Всички във футболен клуб ЦСКА останахме изключително изненадани от изнесените в медийното пространство резултати. Поради този факт, ръководителите на клуба призовават БНТ да излезе с позиция по казуса – да публикува резултатите от проведената анкета, да обясни представителна ли е извадката, до колко са достоверни резултатите и чрез какъв способ е проведена самата анкета.
Настоящото ръководство на клуба по никакъв начин не желае да се натрапва, да се чувства нежелано на ст. „Българска армия“ и да създава конфликти сред армейската общност.

Както нееднократно обявихме – желаем да има мир и любов!

От Ръководството".

#БФС #ФИФА #ЦСКА #Гриша Ганчев #фенове #декларация #съдружник #Литекс #Чавдар #Етрополе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"