Турция отвори границата си с България

Турция отвори границата си с България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И трите пункта са отворени за движение в двете посоки, гранична полиция и военни охраняват границата

И трите гранични пункта между България и Турция вече са отворени за движение в двете посоки, съобщи БНР, цитирайки последни данни на "Гранична полиция". На ГКПП „Капитан Андреево” освен товарни автомобили, които се пропускат от 05.00 часа сутринта, турските гранични власти са възстановили движението и за останалите моторни превозни средства. Възстановено е и движението и на граничните пунктове „Лесово“ и „Малко Търново“ в двете посоки за всички видове превозни средства. Няма данни за опашки. "На „Малко Търново“ и „Лесово“ колегите съобщават, че трафикът е слаб.

На „Капитан Андреево“ трафикът от товарни автомобили е интензивен към България, както и от леки автомобили, в които пътуват турски граждани, работещи в Западна Европа, които се връщат за годишния си отпуск", съобщи говорителят на "Гранична полиция" Лора Любенова.

"Проведох разговори с председателя на ДАНС, държавната служба за разузнаване, с министъра на външните работи и с министъра на вътрешните работи, и с всички ръководители на специализирани служби. Усилили сме максимално границата с Гранична полиция, допълнително с военните части. Всички служби са си по местата. Външно министерство – всички екипи следят и сме готови да се заемем по всякакъв начин за подкрепа на всеки български гражданин, който е в Турция. Разбира се, никого не съветвам сега да пътува нататък, дето се вика, няма да стигне", коментира по-рано премиерът Бойко Борисов.

Министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди да се усили присъствието на въоръжените сили в охраната на българо-турската граница. Това съобщиха от МО след спешно проведено съвещание под ръководството на министъра на отбраната във връзка със създалата се сложна вътрешнополитическа обстановка в Турция. В него са участвали началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, директорът на Служба "Военна информация" бригаден генерал Светослав Даскалов, директорът на Служба "Военна полиция" бригаден генерал Борислав Сертов и други офицери от висшия команден състав.

По данни на БНТ е имало танкове и пред българското посолство в Анкара. По информация на Министерство на външните работи няма данни за пострадали българи в Турция при опита за държавен преврат, извършен през изминалата нощ. Турските летищни власти отмениха сутринта два полета - в 9.05 часа, който каца от Истанбул и в 10.00 часа, който излита от Летище „София” за Истанбул, останалите полети през деня се очаква да бъдат изпълнени. Мерките за сигурност на Летище "София" са засилени след неуспешния опит за военен преврат в Турция. Членове на специализирания отряд за борба с тероризма охраняват района.

#гранични пунктове #Турция #Капитан Андреево #ДАНС #Николай Ненчев #Лесово #Малко Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"