Борисов: Нагла лъжа ще е ако някой каже, че не сме гарант за членството ни в НАТО и ЕС

Борисов: Нагла лъжа ще е ако някой каже, че не сме гарант за членството ни в НАТО и ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде БГНЕС. Борисов коментира изказване на Радан Кънев, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС.

"Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни по-рано днес Кънев.

„Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарантите на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината“, подчерта Борисов.

Той коментира, че с военния министър са посетили всички бази, участвали в много учения и абсолютно всички предложения, които се отнасят за НАТО, са минали и в НС и в МС. Борисов поясни, че единственият гарант с реална власт е това правителство.

„И пази Боже да стане друг гарант. Това някой да си присвоява това право или тези заслуги… Докато ние обявявахме военното крило на Хизбула за терористична организация – първи и единствени в света и от президента Обама до Лондон, Берлин и къде ли не и Брюксел, винаги са ни давали за образец, за най-лоялните, най-добрите партньори на НАТО и ЕС тук на Балканите.

Да припомним енергийните проекти. Кое правителство, с кои министри успя да удържи националния интерес? Да припомням това, че и в момента по всички планове на НАТО с МО отремонтирахме летищата. Безмер в момента е най-голямото летище“, уточни Борисов. „Какво би правил военният министър, ако не бяхме събрали повече пари, щяхме ли да поемем тези ангажименти към армията? Щяхме ли да приемем всички закони в НС без ГЕРБ? С кое сме го заслужили всеки ден да ни се упражняват поименно, а там, където са най-тежките реформи, където ГЕРБ не можа да се справи в предишния мандат – здравеопазването…, защото днес влиза пръстовият отпечатък и ще видите, че това, което с Москов направихме ще даде много голям резултат”, отбеляза Борисов.


#НАТО #ЕС #Бойко Борисов #членство #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"