Европейците уплашени за работните си места заради мигрантите

Европейците уплашени за работните си места заради мигрантите
A A+ A++ A

50% от жителите на Франция, 47% от жителите на Великобритания и 36% от жителите на ФРГ смятат, че миграцията води до загубата на работни места сред коренното население в тези три страни.

Данните са получени при социологическо проучване, проведено от известната френска изследователска компания Ifop и британската компания Populus по поръчка на информационна агенция и радио „Спутник“.

На въпроса дали сте съгласни с твърдението, че миграцията води до загуба на работни места сред коренните жители за сметка на мигрантите, почти една четвърт /24%/ от британците не са успели да отговорят на този въпрос. В същото време французите и германците са демонстрирали добра осведоменост. Само 5% от французите и 6% от германците са посочили отговора „не зная“.

Анкетата във Великобритания е била проведена от компанията Populus от 15 до 21 април 2016 г., а във Франция и Германия - от Ifop от 14 до 18 април 2016 г. Общо в допитването са участвали 3042 души – 989 във Федералната република, 1008 във Франция и 1045 във Великобритания.

#Европа #работни места #Великобритания #Франция #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"