Великобритания готви икономически план за Брекзит - представя го през есента

Великобритания готви икономически план за Брекзит - представя го през есента
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания би могла да обяви през есента план за възстановяване, за да се спре рязкото влошаване на икономиката си във връзка с Брекзит, заяви след дебюта си на форума на Г-20 в Китай финансовият министър Филип Хамънд, цитиран от Франс прес. Той обаче е на мнение, че известна доза несигурност ще продължи да има до края на преговорите между Лондон и ЕС.

Имаме вариант за бюджетен отговор, като ще го направим, според графика, около есенната си реч, когато правителството представя коригирания бюджет, обясни Хамънд.

Статистиката, налична към момента, ще позволи на Лондон да направи съответните заключения за необходимостта от план за бюджетно съживяване, добави той.

Министърът обаче се въздържа от подробности за формата на тези евентуални мерки за увеличаване на държавните разходи.

Хамънд подчерта само, че тази есен във всички случаи ще има нова бюджетна рамка, за да бъде внесена яснота сред инвеститорите.

Несигурността около това как страната ще напусне ЕС може да бъде намалена по-късно тази година, щом бъдат изяснени преговорните позиции и на двете страни, каза британският финансов министър, цитиран от Ройтерс.

#Брекзит #Великобритания #ЕС #Европа #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници