Протест иска оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците

Протест иска оставката на Петър Москов заради пръстовите отпечатъци в болниците
БГНЕС
A A+ A++ A

Граждани у нас се организират във Фейсбук за протест пред Министерството на образованието днес от 12 часа по обяд. Те настояват за незабавна оставка на здравния министър Петър Москов. Причина за гражданското недоволство са пилотните тестове на системите за пръстови отпечатъци.

“Искаме незабавната оставка на министър Москов заради това, че принуждава потърпевшите от системата хора, които я финансират, да могат да я ползват само срещу пръстови отпечатъци, като престъпници!", пише в призивът на организаторите на протеста.

"Заради "реформата", която се състои в приватизиране на здравеопазването, дискриминиране на децата с увреждания, затрудняване достъпа им до здравни услуги. Заради всичките нормативни актове, които падат в съда. Заради унищожаването на Фонда за лечение на деца в чужбина. Заради грубото, нагло и безпардонно отношение и към пациентите и към лекарите, които не подкрепят псевдореформите му. Оставка и разследване!”, се казва още в документа.

Тази седмица в четири болници започнаха тестове на системата за пръстови отпечатъци, която трябва да се въведе в цялата здравна система от октомври.

#протест #оставка #Москов #пръстови отпечатъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »