Спецчасти обезвредиха въоръжен мъж в Шивачево

Спецчасти обезвредиха въоръжен мъж в Шивачево
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 26 юли вечерта около 22.00 ч. в полицията е постъпил сигнал, че 47-годишният Петко Капитанов се разхожда в двора на къщата си, държи се неадекватно и размахва оръжие. Изпратеният на място полицейски екип се опитал да го накара да предаде оръжието, но Капитанов е отказал и е насочил оръжието към полицаите.

С разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен комисар Чавдар Божурски били повикани служители на Звеното за бързи тактически действия. Районът бил отцепен, а полицаите предприели операция за неутрализиране на мъжа. Били сформирани три екипа - за отвличане на вниманието, за задържането и за подкрепа. 

Капитанов се опитал да излезе от двора на улицата, като заплашвал с оръжието полицаите и отказвал да се предаде. Той бил неутрализиран с помощта на електрошоков уред. Мъжът бил пиян, а имало и данни, че има проблем с психиката.

В момента е настанен в психиатричното отделение на областната болница на Сливен, предстои въдворяването му в специализирана клиника.

Петко Капитанов е известен на полицията има и две присъди за незаконно притежание на оръжие. Полицията е извършила проверка по искане на майка му, която настоявала мъжът да бъде настанен в психиатрично заведение, но до там не се стигнало. 

На 23 юли в РУ-Твърдица е образувано досъдебно производство за незаконно държане на оръжие. Тогава Капитанов доброволно предал ловни патрони и самоделен пистолет, а при самия инцидент мъжът използвал пневматично оръжие. Той живеел сам, бил бивш миньор и според данни на полицията имал психични проблеми. 

Продължава огледът в дома на Капитанов, като досега е намерена още една незаконна пушка

#полиция #спецчасти #Шивачево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »