64 563 лв. отиват за ремонт на помещения на Националния институт на правосъдието

64 563 лв. отиват за ремонт на помещения на Националния институт на правосъдието
Източник: www.manager.bg
A A+ A++ A

 

На днешното си заседание Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува Проект на решение по искането на директора на Националния институт на правосъдието за осигуряване на средства с цел текущ ремонт на помещения, съобщи БГНЕС

Членовете на ВСС одобриха 64 563 лв. за ремонт на две от сградите на Националния институт на правосъдието. Предложението бе на Комисията по „Бюджет и финанси” към Съвета.

Галина Карагьозова от ВСС подчерта, че трябва да има критерии за това как точно се отпускат тези пари. Според нея трябва да е обяснена целесъобразността на исканите средства.

„Ако погледнете състоянието на сградата ще се убедите, че не 64 000 лв., а доста повече трябват. Имаме искане от директора и не виждам какво толкова трябва да се обосновава за ремонт, който не търпи отлагане, защото вече е започнал”, коментира от своя страна Светла Петкова, член на ВСС. Проектът бе одобрен с 16 гласа „за”.

Освен това членовете на ВСС гласуваха и Проект на решение по искането на административния ръководител на Апелативен специализиран наказателен съд за осигуряване на средства за ремонт на част от покривната хидроизолация на сградата.

#ВСС #Комисията по „Бюджет и финанси”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »