Застраховат движимото и недвижимото имущество в съдебната система

Застраховат движимото и недвижимото имущество в съдебната система
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

 

Взехме решение да застраховаме движимото и недвижимото имущество в съдебната система. Това заяви пред журналисти Димитър Узунов, представляващ ВСС, съобщи БГНЕС.

„Сградите по силата на една конституционна норма преминаха от Министерство на правосъдието към ВСС. Това бе последвано и от съответната промяна в Закона за съдебната власт. Фактическото преминаване на недвижимото имущество на всички съдебни сгради се случи в края на юли и трябваше да предприемем спешни действия по застраховане на сградите. Това е основната причина да вземем такова решение и това е една от основните точки на заседанието на Пленума – взехме решение да застраховаме движимото и недвижимото имущество в съдебната система. В противен случай рискувахме сградите да останат незастраховани”, обясни Узунов.

Той обясни, че членовете на ВСС са използвали случая и са разгледали доста финансови въпроси. Задоволихме всички нужди на съдилища, чиито председатели бяха направили съответни искания до този момент, добави Узунов.

Запитан как ще коментира протестите на рокерите пред съдебните палати и исканията ВСС да се самосезира по случая със съдийското определение на Окръжния съд, Узунов заяви, че не е запознат, защото в последния месец бил извън пряката работа на ВСС поради лични причини.

Попитан занимава ли се ВСС с определение на съда по отношение мярка на неотклонение, той обясни, че не се занимаваме с пряката правораздавателна дейност, на който и да е магистрат. „Те са независими при вземане на своите решения. Нито сме сезирани, нито смятаме да се самосезираме”, заяви представляващият ВСС.

Помолен все пак да коментира протестите, Узунов заяви, че това е много притеснително. Ще проуча какъв е въпросът, добави той. 

#Димитър Узунов #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"