Откриват павилион за български стоки в Шанхай

Откриват павилион за български стоки в Шанхай
Източник: www.irisimoti.bg
A A+ A++ A

В свободната търговска зона на Шанхай днес ще бъде открит търговски павилион за български продукти. В павилиона ще бъдат предлагани мед, козметични продукти с розово масло, безалкохолни напитки и сладкарски изделия, предаде БНР. 

"Идеята е да положим началото на активна търговия, като транспортът на стоките бъде осигурен от китайска държавна компания", коментира директора на Център за насърчаване на сътрудничеството между Китай и страните от Централна Европа Васил Гелев.

"Павилионът е една интересна концепция, която е стартирана от китайското правителство от 2014 г. в едно с откриването на първата свободна търговска зона и дава възможност на заинтересовани местни лица в Китай, вносители, дистрибутори, също така и крайни клиенти, да посетят, изберат, направят своята поръчка и дори да закупят на място продукти от България", каза още той.

По думите на Гелев в деня на откриването на павилиона ще бъде осъществен телемост между Бургас и Шанхай, чрез който официални лица от България и представители на бизнеса ще поздравят своите колеги в Китай и като по този начин ще бъде даден стартът на продажбата на български продукти в азиатската страна.

Официално церемонията ще бъде водена от генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев, а от китайска страна в церемонията се очаква да вземат участие повече от 300 души, в това число кметът на Шанхай, представители на местната власт, представители от свободната търговска зона, оператори и други. Той разясни, че договорът за българския павилион е за срок от 5 години.

"Българската страна успя да договори изключително привилегировани отношения не само за България, но и за страните от Централна и Източна Европа, така че не сме ангажирани със заплащането на месечен наем или каквито и да е разходи за поддръжка и експлоатация на павилиона. Единствените ни разходи бяха свързани с декорирането му", отбеляза Гелев.

#Шанхай #Бургас #Димитър Абаджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"