Йорданка Фандъкова откри фотоизложбата "София Фото Спорт" до НДК

Йорданка Фандъкова откри фотоизложбата "София Фото Спорт" до НДК
Източник: www.focus-sport.net
A A+ A++ A

 

Третата поредна изложба „София Фото Спорт“ бе официално открита днес по обед с кратка церемония до НДК. Изложените на Моста на влюбените 60 пана събраха десетки известни състезатели и треньори, участници на Олимпиадата в Рио, спортни легенди, общински съветници и членове на управата на Фондация „София – Европейска столица на спорта", депутати, журналисти и фотографи. Мотото на изложбата е „Емоцията е повече от победата“, предаде БГНЕС.

Сред присъстващите бяха и току-що завърналите се от Олимпийските игри в Рио наши спортисти – фехтовачът Панчо Пасков, предизвикал фурор с отстраняването на световния шампион Якименко (Русiq), както и боксьорът Симеон Чамов. Сред гостите бе и легендата в леката атлетика Йорданка Благоева.

Изложбата бе открита от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която благодари на авторите и организаторите и им пожела успех. „Поздравявам всички наши спортисти, които се представиха достойно на Олимпиадата в Рио, благодаря на златните момичета, на Мирела Демирева и на Елица Янкова, на всички, които през последните няколко седмици ни накараха да се чувстваме горди като българи. Надявам се, че техните успехи ще заразят много наши сънародници по спорта и вярвам, че изложените тук прекрасни фотографии ще са интересни на столичани и ще бъдат повод още наши съграждани да се ориентират към по-активен начин на живот.“

След това Йорданка Фандъкова припомни инвестиционните проекти на Столична община в областта на спорта и изтъкна предстоящите в близко време големи прояви по инициатива София – Европейска столица на спорта. Сред тях са насроченото за тази събота „Витоша Рън“ – бегови пробег от НДК до Черни връх, коло и лекоатлетически пробег „Софийски манастири" на 18 септември, Екстрийм Фест от 23 до 25 септември в Княжеската градина и Софийският маратон на 9 октомври, валиден тази година за Балканско първенство.

#НДК #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »