Масово чужденците пътуващи през България не си купуват винетки

Масово чужденците пътуващи през България не си купуват винетки
A A+ A++ A

 

Чужденците, минаващи транзитно през България, масово не купуват винетни стикери, съобщава Нова телевизия. На ден органите на реда успяват да хванат средно по сто такива шофьори. А много други опитват да измамят системата, като си предават винетката един на друг.

Изходът на София. Магистрала „Тракия”. Оттук всеки ден десетки чужди шофьори продължават пътя към дома си. Често обаче - като нарушители.

„Доста водачи си позволяват да минават през територията на страната без да заплащат винетни стикери – знаете, че много трудно се поддържа пътната настилка – всеки е длъжен да си закупи винетка”, обяснява началникът на „Пътна полиция” – София Тенчо Тенев.

Затова и контролът се затяга. Пиер и Никол пътуват от Германия за почивка във Варна. Снабдили са се със задължителния стикер. Но ги притеснява цената.

„Платих 10 евро, а нормалната цена е 5 евро – това е много скъпо. Ако парите отиваха за държавата – ок, но сега се продават по магазини, бензиностанции и те взимат голяма част от цената. Това не е нормално”, на мнение е Пиер.

Притеснява ги и друго – качеството на пътищата. Много чужденци опитват да си спестят цената на винетката с измама. Чуждите шофьори не залепят добре винетния стикер и го сменят с други шофьори на границата.

Глобата за нарушителите е от 300 до 3000 лева. А нарушителите от чужбина плащат глобите – директно в КАТ. Катаджиите проверяват и документите за покупка на винетките – за да се избегнат крадени стикери.

#чужденци #България #винетни стикери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"