Жельо Бойчев: Бъчварова да защитава обществото

Жельо Бойчев: Бъчварова да защитава обществото
Източник: frognews.bg
A A+ A++ A

 

Оттук нататък обясненията за действията на всичките министри ще ги дава Борисов. Това заяви днес пред медиите депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев, предаде БГНЕС.

Три дни държавата се занимава с личните отношения на премиера Борисов, каза Бойчев. И продължи: искам да призова министър Бъчварова със същия устрем, с който защитава честта на премиера, за защитава и честта на хората и обществото. Толкова време отделихме на тази случка с интимен характер, а на нашия сигнал, в който става въпрос за злоупотреби за стотици милиони, за това как и на кого се раздават пари за строителство на магистрали и пътища, държавата и институциите мълчат, поясни Бойчев, визирайки скандала от Симитли.

Преди три месеца с г-н Бойчев внесохме сигнал, в който става дума за стотици милиони лева злоупотреби, потвърди и Кирил Добрев, депутат от БСП лява България. Както обича да казва премиерът - ако службите си вършеха работата, този човек можеше и да не е на събора, можеше да прави друга работа в момента, каза той. Искам да призова министър Бъчварова да си задейства службите, икономическа полиция и всички останали , които работят по това икономическо престъпление, което е извършено, за да има краен резултат, посочи Добрев. А не да се занимават с арести на журналисти и на пияни фенове, добави той.

Отделно сме внесли въпрос към министър Бъчварова относно всички действия на служители на МВР, свързани с тази афера от интимен характер, която се разрази в последните дни, отбеляза Бойчев. Кой е наредил задържането на тези хора, кои са задържаните и т.н., продължи с въпросите Добрев. Докато е вървяло интервюто на премиера вчера двама души са били в ареста - нали се сещате, че един районен полицейски шеф няма сам да инициира ареста на местен олигарх, запита той. Затова питаме - кой е наредил, кой е разпоредил веднъж да ги приберат и втори път- да бъдат освободени, това ни е въпросът. 

#Борисов #БСП #Жельо Бойчев #Бъчварова #Добрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници