Премиерът на Армения подаде оставка

Премиерът на Армения подаде оставка
Източник: regnum.ru
A A+ A++ A

Премиерът на Армения Овик Абрамян обяви, че подава оставка. Той съобщи това, закривайки днешното заседание на правителството, предаде ТАСС. "Реших да подам оставка и да дам на президента възможност да състави ново правителство", каза Абрамян. Той заяви, че е убеден, че трябва да се мисли за общия успех и да се даде шанс на новото правителство "с нови подходи да консолидира обществото", предаде БНТ.

Абрамян стана министър-председател на 13 април 2014 г. Той е заместник-председател на Републиканската партия на Армения, начело на която е президентът Серж Саркисян. "В момента ние сме страна, която има временни проблеми", каза Абрамян. "За подобряване на съществуващите икономически и социални задачи е необходимо да обединим усилията на обществото и правителството. А за това са нужни нови подходи, ново начало. Именно затова реших да подам оставка и да дам възможност на президента да състави ново правителство", заяви той.

Миналия месец Саркисян обеща да състави правителство на националното съгласие след случая със завзетото полицейско поделение, който разтърси Армения, отбелязва Асошиейтед прес. Въоръжени мъже превзеха полицейско поделение в Ереван през юли, като поискаха освобождаването на опозиционен активист и оставката на правителството. Конфронтацията, която продължи две седмици и при която загинаха двама полицаи, предизвика демонстрации в подкрепа на въоръжените мъже и сблъсъци с полицията. Това може би беше най-голямата политическа криза в страната от години.

От изявлението на Абрамян не стана ясно кой ще оглави новото правителство. Политически анализатори в Армения посочват бившия кмет на Ереван и висш служител в руската енергийна компания "Газпром" Карен Карапетян като най-вероятен бъдещ премиер.

#Армения #оставка #Републиканската партия #Серж Саркисян #Ереван

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »