Йотова: Сегашното правителство превръща държавата в периферна зона на ЕС

Йотова: Сегашното правителство превръща държавата в периферна зона на ЕС
Източник: e-razgrad.bg
A A+ A++ A

 

Ние сме носители на доброто. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова, която днес бе издигната за вицепрезидент на ген. Румен Радев на националното съвещание на партията, предаде БГНЕС.

Йотова благодари за огромното доверие и добави – „няма да ви предам”. Тя се обърна и към Радев и му каза: „Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие към вас. Най-малкото движение срещу тази партия няма да ви бъде простено”, предупреди го тя.

Йотова запита можем ли да направим страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни и изтъкна, че това зависи много и от президентската институция. „Последните 5 години един човек, който беше назначен, а не избран за президент, обезсмисли тази институция. Най-срамният момент за мен беше, когато той в ЕП спомена едва два, три пъти бегло името на България, а в повечето време беше атаката срещу Русия. Обещавам ви, че когато спечелим изборите никога и по никакъв повод няма ви дадем причина да се срамувате от нас”, увери Илияна Йотова.

Тя посочи, че за тези години работа в Европейския парламент е видяла колко много са били пропуснатите ползи. „Видях какво разминаване имаше пред това тук да се правиш на мъж, а там да се свиваш, да се гънеш и да оставаш ням. Никога повече президент на България не бива да допуска България да бъде унижавана, да не допуска държавата да има началници. Това е нашата позиция и платформа”, заяви Илияна Йотова.

Тя изтъкна, че не е нужно да се пишат големи теоретични трудове, а да знаеш кой е националният ти интерес и да имаш волята и смелостта да го отстояваш. „Ние заставаме пред вас като хора, които можем да го направим. В нашите послания няма да има злоба, а критика и предложения за това как да излезем от тинята, в която е потънала държавата ни”, заяви Йотова.

Евродепутатът изтъкна, че знае, че срещу БСП ще се изсипе всичко. „25 години БСП беше виновна за всичко, което се случва в страната. Сегашното правителство превръща държавата ни в периферна зона на ЕС”, предупреди Йотова. 

#Румен Радев #Илияна Йотова #Европейския парламент #ЕС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"