Засилват полицейското присъствие около бежанския център в "Овча купел"

Засилват полицейското присъствие около бежанския център в "Овча купел"
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Предприети са от СДВР мерки, за да не се стига до излишно напрежение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с подготвяния протест довечера до бежанския център в "Овча купел", предаде БГНЕС.

Кметът вече е посетила центъра и се срещнала с хора, живеещи в съседните блокове. Хората се притесняват и са поставили искания като Фандъкова е поискала от СДВР постоянно 24-часово присъствие. Главен комисар Младен Миланов, който оглавява СДВР е разпоредил да има по 3 полицейски патрула. Там е изградено и допълнително осветление и видео наблюдение.

Фандъкова се обърна към политическите сили и ги призова да не се заиграват със страховете на хората. Хората се страхуват основателно. Необходимо е да предприемем адекватните мерки, с които да се гарантира сигурността на хората, а не да се провокира излишно напрежение, каза Фандъкова.

Кметът заяви, че от години иска в София да не се съсредоточават такива центрове, но този център съществува от много години и затова трябва да се говори с Агенцията за бежанци и Министерски съвет. 

#СДВР #Йорданка Фандъкова #Овча купел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници