Патриарх Неофит почете празника на София

Патриарх Неофит почете празника на София
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество патриарх Неофит почетоха тазгодишния празник на София, който се проведе днес традиционно пред едноименния храм, дал името на столицата ни, пише БГНЕС.

Сред гостите бяха и председателят на НС Цецка Цачева, кметът Йорданка Фандъкова, депутати, дипломати, общинари. Заради мерките за сигурност малко софиянци успяха отблизо да проследят ритуала, а стояха на отдалечени места зад загражденията.

Президентът прие почетния караул от гвардейци, а Браницкия епископ Григорий отслужи тържествен водосвет за празника. В словото си той подчерта, че Христовия град е град на премъдростта София, навеки свързан с името на столицата ни.

Кметът Фандъкова честити празника на всички и заяви, че в последните години градът не престава да се развива, а зад всичко това е неговия най-голям двигател- хората. Тя определи София като динамичен, развиващ се лидер в иновациите и благодари за доверието. „София е град с хилядолетна история и хилядолетен дух, чийто ценности са вярата, надеждата и любовта”, подчерта кметът в словото си. Накрая, както винаги, тържествено бе издигнато знамето на столицата. 

#празник на София #Цецка Цачева #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници