Пловдивчани протестират. Принудително извеждат котки и кучета от домовете им

Пловдивчани протестират. Принудително извеждат котки и кучета от домовете им
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Защитници на животни застанаха на бунт срещу съдия-изпълнител, който се опитал да изведе принудително от кооперация в центъра на Пловдив 10 котки и две кучета. Заради шума и миризмата съседите спечелили съдебна битка и животните трябва да бъдат изведени от сградата, предаде бТВ.

Защитници на животните протестираха срещу извеждането на животните от дома на Маргарита Кехайова.

Оказа се, че десетте котки ги няма от предишния ден и в момента са на тайно място. В двора и на терасата се появиха още пет други котки, за които съдия-изпълнителят няма решение на съда. Те били собственост на рускиня, която преди време заминала за Москва и помолила Кехайова да се грижи за тях. Двете кучета бяха осиновени от защитници на животните.

Собственичката на животните посочи, че ще се бори, за да си ги върне. Георги Сербезов посочи, че според съда, за да не бъде нарушено спокойствието на съседите, в този апартамент може да се отглежда само една котка и нула кучета.

Кехайова обвини съседите си, че всъщност искали да й купят жилището и понеже отказала, започнал тормоз.

По думите на съдията-изпълнител Мариана Обретенова от два дни са изнасяни котките и дори са били около 30.  Съседите казаха, че не биха имали против многото любимци, ако всичко е било нормално и не е имало лай, миризма и бълхи.

Всички изведени от адреса животни засега са намерили подслон при любители на животните, трогнати от историята на Маргарита Кехайова.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници