Простреляха мъж пред посолството на Израел в Анкара

Простреляха мъж пред посолството на Израел в Анкара
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

 

Неизвестен мъж с нож се е опитал да влезе в сградата на израелското посолство, при което е бил прострелян в крака от охраната, съобщава турският в. „Хюриет“, позовавайки се телевизионни кадри на Си Ен Ен Тюрк, предаде БГНЕС.

По-рано турски медии съобщиха, че изстрели са били чути пред сградата на посолството. Впоследствие стана ясно, че нападателят е „неутрализиран“, но без да се посочва дали той прострелян или убит.

Говорител на външното министерство на Израел посочи, че всички служители на посолството са в безопасност.

„Персоналът е в безопасност. Нападателят беше ранен, преди да стигне до посолството“, посочи говорителят, който допълни, че извършителят на атаката е прострелят от местен охранител.

Вестник „Сабах“ посочва, че извършителят на атаката е 38-годишен мъж, роден в турската провинция Коня, който има психични проблеми.

Към момента няма официална информация за състоянието на нападателя. Не е ясно и дали охранителят е бил турски служител на реда или персонал на посолството.

В района на сградата има изпратени голям брой полицаи, а някои от пътищата, водещи към посолството, са отцепени. Свидетели съобщават, че са били чути няколко изстрела.

Телевизия Си Ен Ен Тюрк посочва, че полицията преглежда и неизвестен пакет, оставен пред сградата.

Нападението идва три месеца, след като Турция и Израел подписаха двустранно споразумение за възстановяване на отношенията си. Те достигнаха своята най-ниска точка след инцидента с кораба „Мави Мармара“, при който израелски части убиха десетима турски служители на кораба, който носеше провизии за Ивицата Газа.

#Анкара #Израел #охранител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници