Плевнелиев: Да не приемаме тероризма като „новото нормално”. Миграцията трябва да се управлява

Плевнелиев: Да не приемаме тероризма като „новото нормално”. Миграцията трябва да се управлява
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

Светът не може и не трябва да приема тероризма и екстремизма за "новото нормално", заяви президентът Росен Плевнелиев от трибуната на Общото събрание на ООН, предадоха специалните пратеници на БГНЕС от Ню Йорк Цветана Арангелова и Георги Пашкулев.

Българскияат държавен глава призова за колективни усилия при управлението на миграционните потоци, както и за укрепване на международното сътрудничество с цел по-добра защита и подпомагане на бежанците.

„Европа е символ на надеждата за милиони бежанци, бягащи от насилието и войната. Вдъхновени от общите си ценности, сме решени да укрепим още повече усилията си за управление на миграцията в съответствие с международното право в хуманитарната област и правата на човека. Страните, които са по-близо до зоните на конфликт, като България, са изправени пред безпрецедентно предизвикателство.”

„България приветства Декларацията от Ню Йорк, като символ на съвместните усилия за укрепване на международното сътрудничество и за по-добра защита и подпомагане на бежанците. Миграцията следва да се управлява чрез колективни глобални усилия по отговорен начин. Трябва да обърнем специално внимание на защитата на човешките права на мигрантите и бежанците, особено на най-уязвимите - жените, децата и хората с увреждания.

В същото време, всички мигранти са длъжни да спазват законите на страната на пребиваване.

България приветства акцента върху глобалното споделяне на отговорността. Този изключително важен елемент трябва да ни води в изграждането на партньорства между страните на произход, транзит и дестинация и цялата международна общност”, апелира Росен Плевнелиев в последното си изказване пред световната организация в качеството си на държавен глава. 

#ООН #Росен Плевнелиев #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »