Мъж живя като коза в Алпите за три дни. Получи Нобелова награда

Мъж живя като коза в Алпите за три дни. Получи Нобелова награда
Източник: grounde.ru
A A+ A++ A

 

Мъж, който е живял като коза в Алпите и учен, който проучил как панталони влияят на сексуалното желание на гризачи, са сред тазгодишните пародийни Нобелови награди (Иг-Нобел), предаде БГНЕС.

На 26-то издание годишните награди Иг-Нобел, на които се отдава внимание на наивността и странните идеи в науката, бяха раздадени в четвъртък в Харвардския университет в Кеймбридж, Масачузетс.

Наградите имат за цел да "бъде отпразнувано необичайното, почетено въобръжението - и да се стимулира интересът на хората в областта на науката, медицината и технологиите", се каза на събитието.

Най-голямата награда в категорията възпроизвеждане на рода отиде при починалия през 2007 г. Ахмад Шафик от университета в Кайро, за неговата работа, която показва в каква степен сексуалният живот на плъховете бива засегнат от тъканта на шортите, приспособени за тях.

Публикуваното през 1993 г. проучване стига до заключението, че плъхове, които носят полиестерни гащи, правят по-малко секс, отколкото тези, които са с „бельо“ от памук или вълна.

Наградата за биология си поделиха Чарлз Фостър, който е живял в дивата природа няколко пъти като животните, включително язовец, видра и птица, и Томас Туейтис, който конструира протезни крака, така че може да живее три дни на четири крака и да броди по хълмовете с козите.

Победителите получиха статуетка в подобие на голям часовник и огромни парични награди от на практика безполезни 10 трилиона долара опустошени от инфлацията зимбабвийски пари.

Както всяка година, наградите бяха връчени от истински нобелови лауреати, като на церемонията в четвъртък присъстваха четирима такива.

Двама новозеландци и британец взеха наградата в категорията икономика за работата им върху личностните характеристики на скалите, изучавайки "марката личност", като разрешават на студентите да определят камъните с човешки характеристики.

При неочакван обрат наградата в категория химия беше спечена от „Фолксваген“ - хванат за измама на законите за вредни емисии в САЩ - за "решаване на проблема с прекомерните емисии от автомобили чрез автоматично, електромеханично, произвовдство на по-малко емисии, когато се тестват колите."

 

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"