ГЕРБ се колебаят между 4 човека за кандидат-президент

ГЕРБ се колебаят между 4 човека за кандидат-президент
Нова телевизия
A A+ A++ A

Кандидат-президентът на ГЕРБ вероятно ще е един от четиримата - Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Това съобщи в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише Нова телевизия.

"Окончателното решение за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е взето, но последната дума е на премиера", обясни Цветанов и се похвали, че са готови всички рекламни материали. 

"Всеки от тях си има съответните качества и в пъти превъзхождат нашите политически опоненти, защото всеки един от тях се е доказал в своята професионална област, а през последните 10 г. са свързани и с партия ГЕРБ", подчерта Цветанов. 

"Премиерът отказа да бъде разглеждан като потенциален кандидат за президент", уточни заместник-председателят на ГЕРБ. Официално кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена в неделя. 

Цецка Цачева е втори мандат председател на Народното събрание, Йорданка Фандъкова е трети мандат кмет на София, а Димитър Николов - трети мандат кмет на Бургас.

Томислав Дончев беше последователно министър по управление на средствата от Европейския съюз в кабинета "Борисов", депутат от ГЕРБ в 42-то Народно събрание, а в момента е     заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика.

#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"