Порожанов: Плодовете в училище поскъпват от миене и транспорт

Порожанов: Плодовете в училище поскъпват от миене и транспорт
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

За да се защитят от обвиненията на БСП в парламента в декларацията на лидера Корнелия Нинова днес в НС спешно дойдоха земеделският министър Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов. От обясненията му се разбра, че плодовете в училище поскъпвали от миене и транспорт. В изпълнение на програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ се оказва, че ябълките на пазарите се продават по 0.98 лв./кг., в училище – 4.54 лв./кг., уточни Нинова и даде документи, които показват увеличение на цените в пъти, предаде БГНЕС.

Порожанов каза, че не е видял фактурите, предоставени от Нинова, за потвърди дали са истински, но призна, че предстои анализ на формирането на цените по двете схеми с европари за "Училищен плод" и "Училищно мляко", които се усвояват от ДФЗ. Порожанов смята, че цените ще се редуцират откъм логистичните разходи, а на плодовете – ще намалеят.

Порожанов съвсем сериозно обясни, че вдигнатите няколкократно цени над пазарните включвали измиване, пакетиране на продукта, привеждане в приличен вид за консумация, както и транспортни разходи. Според него това е причината за тази разлика. Общинските ръководства са тези, които избират доставчика на млякото, плода или зеленчука в общинските училища, каза Порожанов. 

#БСП #Румен Порожанов #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"