YouGov: Само 16% от британците смятат, че Лондон се справя с Brexit

YouGov: Само 16% от британците смятат, че Лондон се справя с Brexit
Източник: yougov.co.uk
A A+ A++ A

 

Само 16% от британците смятат, че правителството се справя добре с излизането на страната от ЕС. В същото време други 16% са на мнение, че Великобритания в крайна сметка изобщо няма да напусне общността. Това показват данни на социологическата агенция YouGov, публикувани във в. „Таймс“, предаде БГНЕС.

В същото време според мнозинството от допитаните (50%) правителството на Тереза Мей се справя лошо с Брекзит. Това включва 22%, които оценяват действията на Лондон като „много лоши“. Досега премиерът заяви само, че ще активира Член 50, който започва процедурата по излизане от ЕС, преди края на годината и ще въведе мерки за ограничаването на имиграцията от ЕС.

На въпроса дали Великобритания ще напусне блока 67% са отговорили, положително, 16% отрицателно, а останалите 16% не знаят.

Попитани какво смятат за работата на Тереза Мей през двата месеца, в които е на власт, 46% са посочили, че тя се справя добре като цяло. В същото време обаче само 32% са изразили симпатии към нея. Борис Джонсън, за когото се смяташе, че е най-вероятният наследник на бившия премиер Дейвид Камерън, пък е харесван само от 29% от хората. 

#ЕС #YouGov #Тереза Мей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"