ГДБОП проведе операция за противодействие на данъчни измами с енергийни продукти

ГДБОП проведе операция за противодействие на данъчни измами с енергийни продукти
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Успешна специализирана операция, координирана от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, е проведена на 28 и 29 септември на територията на страната, предаде БГНЕС.

Широкообхватните контролни действия от службите стартират след новите мерки за противодействие на данъчни измами с енергийни продукти, предприети с промените в Закона за данък върху добавената стойност, съобщиха от МВР.

В спецакцията са участвали служители на главните дирекции „Национална полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“, СДВР, ОДМВР - Пловдив, Хасково, Перник, Велико Търново и Стара Загора, експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Държавна агенция „Национална сигурност“. Осъществен е комплексен контрол на 36 бензиностанции и 14 данъчни склада за съхранение и разпространение на течни горива.

Във връзка с установени данъчни задължения на търговски дружества, Националната агенция за приходите е наложила обезпечение на 217 000 литра гориво. Иззети са 20 хиляди лева оборотни средства. Предприети са процедури по дерегистрация по ЗДДС на шест фирми. Мерките са насочени към недопускане ненатрупването на големи задължения от рискови търговци и своевременно събиране на текущи данъчни вземания.

За констатирани нарушения на Закона за измерванията и на изискванията за пожарната безопасност са съставени общо 12 протокола за задължителни предписания, 14 акта за установени административни нарушения и са отдадени две писмени разпореждания.

Експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор извършват лабораторно изпитване на качеството на разпространяваните горива в търговската мрежа.

Продължават планираните конкретни стъпки, координирани от Междуведомствения център, за противодействие на практики, ощетяващи държавния бюджет. 

#ГДБОП #СДВР #ОДМВР #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"