В Силистра излизат на протест заради трафика на тирове през града

В Силистра излизат на протест заради трафика на тирове през града
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

Граждански протест срещу засиления трафик на тежкотоварни автомобили по улиците на Силистра ще проведат днес жители на града. Те настояват държавата да се намеси и да спре преминаването на колони от ТИР-ове през града, предаде БНР.

Колоните от тирове, които чакат да преминат през ГКПП - Силистра, тормозят жителите на града от месеци. Проблемът многократно е поставян на вниманието на местните власти, но до момента адекватни мерки не са предприети. До граничния пункт с Румъния няма друг достъп, освен през града. Целият трафик, който многократно се увеличава през лятото, преминава по градските улици и булеварди.

Гражданите се оплакват от мръсния въздух и хаоса по улиците, както и от денонощния шум на автомобилните двигатели под прозорците им. Те настояват трафикът да бъде изведен от града и да се намери алтернативно трасе до граничния пункт. Другият вариант за решаване на проблема е фериботният комплекс, построен с европейски средства, който от години не работи, отново да бъде пуснат в експлоатация.

Протестът ще започне в 15,30 часа на изхода на града по пътя за Добрич.

#ТИР #Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"