Полицията издирва още двама митничари от "Капитан Андреево"

Полицията издирва още двама митничари от "Капитан Андреево"
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Още двама митничари, замесени в схемата за подкупи на граничен пункт "Капитан Андреево", издирва полицията. В момента те се укриват. Това съобщи прокуратурата по време на делото срещу голямата група задържани митнически служители и гранични полицаи, предаде Нова тв.

Шестима от тях остават за постоянно в ареста. А трима излизат на свобода срещу подписка и под домашен арест. Решението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Половин час преди процеса около 40 митничари и гранични полицаи, колеги на задържаните се събраха на мълчалив протест в тяхна защита пред Съдебната палата в Пловдив. Според обвинението в случая не става дума за престъпна група, а всеки един служител е работил сам за себе си. 

"Мога да ви кажа единствено, че доказателствата не са правилно събирани", коментира адвокатът Емилия Недева. 

"Парите са давани поне на митничарите за повече багаж, ако са пренасяли някакви по-ценни такива парфюми се говорише най-вече", каза адвокат Стефан Левашки. 

"Размерите на сумите започват от 70 долара и стигат до около 600 долара. Поведението на всеки един от тях е било изключително нагло и изключително арогантно. Вие сами разбирате, че дейността на тези държавни служители е не да изнудват пътуващите граждани, а за извършат съответната митническа проверка", обясни Николай Божилов, прокурор в Апелативна прокуратура-Пловдив. 

#Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"