ГЕРБ внася предложенията за промени в Изборния кодекс

ГЕРБ внася предложенията за промени в Изборния кодекс
Източник: БНР
A A+ A++ A

ГЕРБ внася днес в Народното събрание предложенията си за спешни промени в Изборния кодекс. Това заяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, предаде БНТ.

След серия спорове и дискусии за организацията на гласуването в чужбина и отчитането на вота "не подкрепям никого", вчера от ГЕРБ обявиха, че ще внесат промени в Изборния кодекс, с които да отпадне ограничението за броя на секциите в чужбина, а гласуването в квадратчето "Не подкрепям никого" да се отчита при изчисляването на резултатите.

По думите на Кирилов промените се налагат, за да не останат съмнения, че някой ще бъде ощетен. Според Кирилов предложенията за промени в Изборния кодекс e възможно да възобновят дебата между коалиционните партньори от пролетта на тази година. Тогава от Патриотичния фронт се обявиха категорично за ограничението за брой секции в чужбина. Промени в кодекса вече са внесени и от депутати от Реформаторския блок и АБВ. Измененията се очаква да бъдат гласувани утре на извънредното заседание на парламента.

#Данаил Кирилов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници