В Брюксел обсъждат действията на Русия в Алепо

В Брюксел обсъждат действията на Русия в Алепо
Източник: BNews
A A+ A++ A

Лидерите на страните от Европейския съюз продължават в петък срещата си в Брюксел, където европейската реакция на руските бомбардировки в Сирия е водеща в дневния ред, предаде радио Voice of America, цитирано от Фокус.

Сирийската армия започна в четвъртък тридневно спиране на огъня в Алепо, но руските им съюзници отказаха да продължат споразумението, въпреки натиска на Германия и Франция. Въпреки временното спиране на огъня в небето над Алепо, все още има малки признаци за продължително спиране бомбардировките, извършвани от сирийката армия и руските сили. 

Европа обсъждаше облекчаването на санкциите над Русия, наложени за превземането на Крим и източна Украйна. Това сега изглежда малко вероятно, казва Джон Лаф от института „Чатъм хаус“. „Русия постигна голям напредък в експлоатирането на някои разделения в Европа относно санкциите. А изправен пред тази възможност, според мен, Путин направи нещо удивително в Сирия ангажирайки се с тава бомбардиране на Алепо, което предизвика международно недоволство. И после това незабавно втвърди настроенията в Европа“, каза той.

#Брюксел #Сирия #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"