Спецпрокуратурата повдигна обвинения на лица от престъпна група за контрабанда на цигари

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на лица от престъпна група за контрабанда на цигари
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

 

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на двама участници в престъпен сговор за разпространение на цигари без акцизен бандерол на територията на София (престъпление по чл. 321, ал.6 и чл. 234, ал. 2 от НК), съобщиха от спецпрокуратурата, предаде БГНЕС.

Операцията по задържането им е проведена на 18 октомври 2016 г. в района на София и софийското с. Волуяк от служители на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Участниците в престъпния сговор са задържани в момент на предаване на тютюневи изделия без акцизен бандерол на трети лица.

В хода на процесуално-следствените действия са претърсени три адреса на територията на София и 3 автомобила. До момента са открити и иззети 131 400 къса цигари без бандерол, както и ползваните от членовете на престъпния сговор мобилни телефони. Разпитани са свидетели на незаконната им дейност.

На двамата обвинени е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лв. за всеки. Установява се произходът на цигарите, както и начинът, по който са се озовали в района на столицата. 

#ГДБОП #СДВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"